Cirkulære betonblokke

Cirkulære betonblokke er lavet af genbrugsmaterialer, og anvendes til mange forskellige formål. Betonblokkene, der også kaldes for betonklodser, cementklodser og betonsten, er kendte for deres styrke, stabilitet og holdbarhed. Derfor er de velegnet til brug ved eksempelvis siloopbygning, skillevægge og støttevægge ved jordvolde.

Cirkulære betonblokke fra HedeDanmark er lavet af genbrugsmaterialer (knust glas og sanitet), som modtages på HedeDanmarks behandlingsanlæg i Stoholm J. De genanvendte produkter erstatter jomfruelige materialer. Der anvendes naturligvis godkendt og certificeret cement.

Betonblokkene fås i mange forskellige størrelser, hvor den mindste måler 60 x 60 x 60 cm og den største 160 x 80 x 80 cm (2,2 tons). De kan bestilles med løftegrej som pallelommer eller løftesøm og på overfladen af klodsen med enten dupper eller plan.

Betonblokkene har som udgangspunkt tapper ovenpå og samme antal huller på undersiden. Tapperne og hullerne gør, at betonblokkene sikkert og stabilt kan stables ovenpå hinanden som byggeklodser. Desuden gør designet på betonblokkene, at de låses, når de stables. De kan altid skilles ad igen, nedtages og flyttes efter behov.

BlokAgro er cirkulære betonblokke til landbruget

BlokAgro®

Blokke med dupper på toppen og med tapper til brug for stabling, så de er nemme at håndtere og montere.
 

Anvendelse

I landbruget til brug for at skabe fx båse, adskillelsesvægge og støttevægge ved jordvolde eller som værn ved vejarbejde og i andre brancher.

Fås i flere længdemål, der gør det muligt at sætte BlokAgro® i flot og stabil forbandt.

BlokRev er cirkulære betonblokke til anvendelse i havet, havne og indre farvande

BlokRev®

Blokke med huller til for at danne grosted for tang og muslinger og danne skjul for fisk og smådyr og dermed skabe større biodiversitet i havmiljøet.

Anvendelse

I havet, i havne og i de indre farvande som erstatning eller supplement til naturlige stenrev eller som kystsikring.

BlokRev® kan også med fordel skabe fleksible og beskyttede områder til dyrkning af ålegræs.

BlokPark er cirkulære betonblokke i det bynære miljø

BlokPark®

Blokke, som er flade på toppen til brug som fx bænke, afskærmning og meget andet i det bynære miljø.
 

Anvendelse

I det bynære miljø.

Blokkene vejer omkring 1.000 kilo stykket og kan placeres og bygges op på forskellige måder alt efter formålet.

Materiale
Blokkene er hovedsageligt opbygget af genanvendte materialer med et minimalt indhold af cement. De genanvendte produkter erstatter nye materialer.

Dimensioner
Blokkene fås i flere forskellige størrelser, hvor den mindste måler 60x60x60 cm og den største 160x80x80 cm (2,2 tons) og kan bestilles med løftegrej som pallelommer eller løftesøm og på overfladen af klodsen med enten dupper eller plan.

Fem fordele ved cirkulære betonblokke

Der er flere fordele ved at anvende betonblokke af genanvendt materiale til eksempelvis båse til opbevaring af alt fra råstoffer til korn og andre fødevarer, rumopdeling, afspærringer/værn, afgrænsninger eller jordstop i landbruget, kystsikring, ved vejarbejde, på havnen, i produktionen eller andre steder. 
 

 • 1. Genanvendelig
  Vi kalder vores betonblokke for cirkulære, men det har intet med formen at gøre. Det skyldes, at betonelementerne er genanvendt sanitet og glas. Andelen af genanvendt materiale kan tilpasses efter behov.
 • 2. Holdbarhed 
  Betonblokkene er særdeles stærke og holdbare (vi foretager løbende styrketests). Det betyder, at de har en lang levetid. Og når de på et tidspunkt bliver for slidte og trænger til en udskiftning, kan de gamle betonblokke knuses og genbruges til nye betonblokke. HedeDanmark tilbyder at foretage denne knusning – og tager gratis imod de betonblokke, som måtte komme tilbage. 
 • 3. Fleksible og lette at anvende 
  Vores betonblokke fås i over 30 forskellige mål og former og er lette og stabile at bygge med. Eksempelvis kan tapperne på oversiden fjernes på øverste sten, så det får et andet udtryk og er lettere at rengøre. Kontakt os for at høre om mulighederne.
 • 4. Lav vedligeholdelse
  Betonblokke kræver ingen vedligeholdelse, og de kan modstå al slags vejr – både vind, regn, sol og sne. 
 • 5. Bortskaffelse
  Cirkulære betonblokke fra HedeDanmark kan – forudsat, at der er kapacitet – returneres til et af HedeDanmarks modtageanlæg. Her vil de blive nedknust og genanvendt i nye cirkulære betonblokke.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål

Mikkel Felini Fagerbo
Mikkel Felini Fagerbo

Ressourcechef

T: 20 54 43 33


Emil Nagel
Emil Nagel

Miljøcenterleder

T: 53 63 83 90


HedeDanmarks Miljøcenter i Stoholm

Lundgårdsvej 10
7850 Stoholm Jyll
CVR-nr. 27623549
 

Udfyld formularen og få en uforpligtende snak om jeres behov. Ved adresse og postnummer bedes du angive oplysninger på det område, hvor opgaven/projektet ønskes udført.