Græsslåning og græspleje

Bliv en del af et større rutenet og få græsslåning og græspleje af høj kvalitet til lave priser. Bestil et tilbud nu eller kontakt os for at høre mere.

Græsplænen er et markant element i de fleste parker, gårdanlæg, haver, sportspladser mv. Det er typisk noget af det første, jeres gæster, borgere eller kunder ser, når de ankommer. Derfor er græsslåning (også kendt som græsklipning) en af de vigtigste aktiviteter på de fleste udearealer for at sikre et godt indtryk. Korrekt græsslåning, der giver en flot græsplæne både på kort og lang sigt, kræver dog mere ekspertise, planlægning og erfaring, end de fleste er klar over.

Vi udfører bl.a. græsslåning og græspleje for kommuner, boligforeninger, boligselskaber, skoler, forsyningsvirksomheder og alle typer af små og store virksomheder i Danmark. For at vi kan garantere lave priser, tilbyder vi dog ikke græsslåning og græspleje til private boligejere.

Landsdækkende og lokal græsslåning

Hurtige løsninger og lokal viden er vigtigt for mange af vores kunder. Derfor har vi etableret et landsdækkende netværk af lokale driftscentre og leverandører, så vi kan sikre hurtige løsninger i alle brofaste hjørner af Danmark.  

Græsslåning

Niveautilpasset service

​Vi kan sammensætte en aftale med præcis de ydelser, I ønsker. I de fleste tilfælde kan vi dog tilbyde attraktive vilkår på en samlet grøn plejeindsats hos jer, hvilket f.eks. omfatter både græsslåning, græspleje, hækklipning, pleje af bede og blomster mv.

I kan også kombinere jeres grøn pleje med en vintersikring-aftale hos os for at få al jeres drift af udearealer samlet hos én leverandør.

Sådan plejer vi jeres græsplæne

Vi tilpasser altid vores græspleje efter jordbundsforholdene, tilstanden af plænen
og ikke mindst jeres ønsker til udtryk og økonomi. Et udvalg af de vigtigste aktiviteter,
vi kan vælge at udføre i græsplejen, kan være:

 • Besigtigelse, analyser og kontrol af græsplænen: Vi analyserer jordbundsforhold og identificerer sygdomme, svampe eller mangelsymptomer for at tilrettelægge den rigtige græspleje.
 • Udarbejdelse af plejeplan og dokumentation for plejen: Vi anvender plejeplaner og løbende dokumentation, der sikrer, at I altid er enig i og kan kontrollere, at plejen udføres korrekt og som aftalt.
 • Plæneluftning/vertikalskæring: Plæneluftning forhindrer, at græssets rødder bliver ”kvalt” i gammelt materiale, blade eller mos. Vi lufter typisk plænen og fjerner mos.
 • Fjernelse af blade: For både at sikre optimale lysforhold til græsset og et flot udtryk året rundt fjerner eller findeler vi typisk blade og andet materiale efterår og forår.
 • Såning: Alle plæner har brug for løbende foryngelse i mindre eller højere grad. Når det er nødvendigt, sår vi typisk med såmaskine eller ved sprøjtesåning på besværlige områder.
 • Gødning: Tilføjelse af organisk eller ikke-organisk gødning sikrer ”brændstof” til en god vækst og ændrer næringsforholdende, så nogle typer af ukrudt i græsset ikke kan trives.
 • Topdressing: Vi kan tilføje den rigtige topdressing efter behov for at sikre en jævn overflade og stimulering af græssets vækst.
 • Kalkning: For at bibeholde den optimale pH-balance for græsset og skabe dårligere betingelser for f.eks. mos vurderer vi løbende, om der skal tilføjes kalk til jeres græsareal.
 • Græsslåning: Klipningsperioden, frekvensen og højden er afgørende faktorer for en god græsslåning. Græsset kan holdes i en fastsat højde for at sikre et flot udtryk og en sund plæne.
 • Kantskæring: Kantskæring er ikke nødvendigt, men en præcis kantskæring kan være en rigtig god investering, der giver et samlet udtryk af et meget velplejet areal.
 • Vanding: Det kan i nogle tilfælde være nødvendigt at vande for at sikre et flot udtryk året rundt – f.eks. foran virksomheden eller i haveanlæg, hvor græsplænen er et centralt element.
 • Sprøjtning/kemi: Det være nødvendigt at anvende kemisk ukrudtsbekæmpelse på et græsareal. Vi anvender kun godkendte og skånsomme sprøjtegifte.

Støjreduceret græsslåning

Vores mest effektive græsklippere støjer, men er til gengæld hurtige til at afslutte græsslåningen, så støjgenerne minimeres, samtidig med at jeres udgifter reduceres. Ønsker I støjreduceret græsslåning i særligt følsomme områder, kan vi dog sammensætte en plejeplan, hvor vi kun anvender støjsvage metoder. 

Sprøjtefri plænepleje

Vi har stor erfaring med sprøjtefrie metoder til at holde græsset grønt, tæt og fri for ukrudt, og vi tester løbende nye skånsomme værktøjer, midler og metoder. Til sprøjtefri pleje af græsplæner anvender vi bl.a. i særlig grad:

 • vertikalskæring, der fremmer græssets evne til at formere sig, så en tættere græsplæne opnås
 • prikning, der giver græsset lettere adgang til ilt, vand og næring
 • topdressing, der stimulerer græssets vækst og vitalitet, sikrer en jævn overflade og minimerer risiko for tørkeskader
 • eftersåning, der værner græsplænen mod ukrudt, fordi græstæppet bliver tættere 

Ved at give græsset de bedst mulige betingelser og skabe vilkår, som er dårligere for ukrudtet, kan vi i mange tilfælde fortrænge eller mindske ukrudtet i plænen.

Almindelige problemer med græsslåning

 • Mos i græsplænen
 • Ukrudt i græsplænen
 • Visne pletter i græsplænen
 • Huller i græsplænen
 • Muldvarpe eller mosegrise
 • Gule pletter i græsplænen

Muldvarpe og mosegrise kan kræve bekæmpelse med fælder, men med korrekt græsslåning og græspleje kan I minimere de fleste problemer med jeres græsplæne. 

græsslåning - grøn service

Maskiner til græsslåning

Til de fleste græsplæner anvender vi græsklippere til industri, og de styres af en af vores erfarne græspiloter. Med den kombination kan vi klippe et stort græsareal på meget kort tid og samtidigt sikre høj kvalitet i slutresultatet.

 • Benzindrevne græsklippere: Vores større græsklippere er benzindrevne og har en stor klippebredde og høj hastighed, der sikrer en stor effektivitet under optimale omstændigheder. Der køres dog altid efter forholdende for at garantere både sikkerhed og et flot resultat.
 • Eldrevne græsklippere: Vi anvender professionelle, eldrevne robotklippere bl.a. til støjreduceret græsklipning for boligselskaber.
 • Græstrimmere og buskryddere: Gode græstrimmere og buskryddere, der hurtigt klarer kanter og uregelmæssige områder, er standardudstyr for alle vores grøn pleje medarbejdere.
 • Specialmaskiner til særlige forhold: Vores udvalg af specialmaskiner gør det muligt for os at tilbyde effektiv græsklipning på alle arealtyper.

Vi tester og udvikler i samarbejde med partnere løbende nye teknologier og maskiner, såsom industrielle robotklippere, der i fremtiden kan give vores kunder billigere græsslåning. 

Udfyld formularen og få en uforpligtende snak om jeres behov. Ved adresse og postnummer bedes du angive oplysninger på det område, hvor opgaven/projektet ønskes udført.