/Files/Images/Grøn-pleje-græsslåning-rundkørsel-1500.jpg

Elværktøj og nye biler skal nedbringe udledningen af CO2 i Frederikssund

Fra 2020 skal HedeDanmarks pasning af de grønne områder i Frederikssund Kommune belaste naturen mindre. Det sker blandt andet ved at skifte til elværktøj og -biler. Administrerende direktør i den grønne servicevirksomhed glæder sig over kommunens prioritering.
Elværktøj, udskiftning af gamle dieselbiler, potentielt færre vinterudkørsler. 
Det er bare nogle af de initiativer, der fremover skal nedbringe udledningen af CO2 i forbindelse med pleje af grønne arealer samt snerydning og glatførebekæmpelse i Frederikssund Kommune. Det står klart efter HedeDanmark netop er blevet tildelt en ny trecifret millionkontrakt efter otte års samarbejde med kommunen.
En del af plejeaftalen mellem Frederikssund Kommune og HedeDanmark er nemlig, at virksomheden forpligter sig til at indføre en række initiativer, der samlet set skal reducere udledningen af CO2 med flere tons over de næste fem år. Hos HedeDanmark vækker aftalen stor glæde:

”Natur er en del af HedeDanmarks DNA, og derfor bliver vi altid ekstra glade, når vi i samråd med vores kunder får mulighed for at udnytte vores kompetencer til det fulde, så vi kan udføre plejeopgaver på så skånsom vis som muligt. Vi forventer at se, at flere kommuner vil følge Frederikssunds eksempel og have f.eks. eldreven maskinpark som en del af deres krav til eksterne leverandører. For os er det naturligt, at vi sammen med kunden finder måder at udføre vores arbejde på, som nedbringer udledningen af CO2. Som virksomhed med daglig færden i naturen, så kan vi kun glæde os over den udvikling,” 

- siger Lars Petersen, administrerende direktør i HedeDanmark.

Elværktøj, biler og sensorer

En vigtig del af arbejdet for at nedbringe udledningen af CO2 i forbindelse med den grønne pleje i Frederikssund Kommune bliver at udskifte benzindrevent værktøj til elværktøj. Blandt andet buskryddere, græsklippere og kridtemaskiner til boldbaner skal fremover køre på el. 

HedeDanmark vil også løbende udskifte sine dieselbiler med elbiler, når tilfredsstillende typer bliver tilgængelige på det danske marked og vil også afholde sig fra at køre i dieselbiler, der er mere en fem år gamle og dermed udleder mere CO2 end nyere biler.

Som en del af vintertjenesten i kommunen, vil HedeDanmark desuden introducere sine egne temperatur- og luftfugtighedssensorer for kommunen, som giver mulighed for præcise lokale målinger og dermed potentielt færre og mere målrettede udkørsler.

”Aftalen med Frederikssund Kommune giver os en helt unik mulighed for at kunne samarbejde med en kommune om, hvilke håndtag vi kan skrue på for at udføre grøn pleje, der udleder så lidt C02 som muligt. Vi glæder os til at kombinere vores omfattende plejeerfaring med udviklingen af metoder i samråd med kommunen. Metoder, som kan bredes ud til andre af de kommuner, vi samarbejder med,”

- siger John Iskov, divisionsdirektør i HedeDanmarks By- og Landskabsdivision.

Kontrakten løber fra maj 2020 og fem år frem med mulighed for yderligere tre års forlængelse.

Læs mere om Grøn Service.

YDERLIGERE OPLYSNINGER:

Lars Petersen, administrerende direktør, HedeDanmark, Mobil: 4016 6404
John Iskov, divisionsdirektør, HedeDanmark, Mobil: 4040 7910
Anne Eisenberg, presseansvarlig, HedeDanmark, Mobil: 5050 7278

Del denne