/Files/Images/kratrydning-1500x750.jpg

FILM: Se HedeDanmarks arbejde på Fredericia Vold fra oven

Første skridt på vejen til at få den historiske vold i Fredericia til at stå skarpere er nu i mål. En ny film viser resultatet af HedeDanmarks rydning af træer og krat på det fæstningsværket.

Knap ni fodboldbaner. Så stort et areal med træer, buske og krat har HedeDanmarks afdeling for Natur, Vand og Plantning siden januar kæmpet med at få ryddet og fjernet fra Fredericia Vold. I en ny film fortæller projektleder og landskabskonsulent Anders Leth om, hvordan rydningen er foregået, hvordan borgerne i Fredericia har reageret og hvorfor opgaven har været særligt spændende.

Rydningen er et led i at revitalisere fæstningsanlægget, der omkranser Fredericias gamle bydel, så det kommer bedre til sin ret. Naturligvis med respekt for både historien og naturen. Derfor har HedeDanmark blandt andet bygget såkaldte interim-veje – midlertidige veje – af grene for at skåne volden fra de tunge maskiner. 

Selvom de fleste træer og det buskads, der har skjult volden, nu er fjernet, står 64 træer stadig tilbage. Det gælder blandt andet en række hvidtjørn, som i voldens tid som militært anlæg med sine torne var en del af forsvaret mod en fjende. Rydningen er første del af første etape af i alt fire etaper i Fredericia Vold omfattende ansigtsløftning. Første fase strækker sig frem til 2022 og er blandt andet støttet af AP Møller Fonden.

Læs mere om rydning med HedeDanmark

Kontakt os

Hos HedeDanmark har vi ansat fageksperter med stor viden og erfaring i hele Danmark. Vi stætter en stor ære i vores lokale kendskab, men vores landsdækkende service. Find den helt rigtige medarbejder til dit næste projekt i din landsdel her. Send blot en forespørgelse og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Del denne