Forår – og bøgen springer ud

Tip til april - bragt i HedeDanmarks Skovkalender 2019.

En af de helt store forårsbebudere i skoven er bøgens nye lysegrønne blade, og den første udsprungne bøg er et fast årligt indslag i TV-avisen. Men hvordan er der egentlig i en bøgeskov sådan rent faktuelt?

Et stort bøgetræ bruger op til 125 liter vand i sin levetid, hvilket svarer til et forbrug på ca. 37.500 liter pr. hektar. Når træet er helt udsprunget, er bladenes mosaik perfekt optimeret til at optage solens lys, og således slipper kun ca. 3 % af solens lys ned til bunden. Hvilket også er grunden til, at anemonerne skynder sig at springe ud i god tid inden bøgen. I løbet af vækstsæsonen producerer bøgen mellem 10 – 14 m3 råtræ pr. hektar, og når efteråret så kommer, smider hvert træ op mod 200.000 blade. 

Selvom man kan synes, der er så dejligt stille i en bøgeskov, så sker der en hel del under overfladen.

Kontakt HedeDanmark

HedeDanmark har en bred vifte af eksperter fordel i alle landets kommuner. Vores skovdrift eksperter, er klar til vurdering af opgaver og svare på spørgsmål. Læs mere om vores arbejde og erfaringerne inden for skovdrift her, eller kontakt en af vores mange kyndige medarbejdere inden for skovdrift her