Kom med bag om de smukke juletræer

Tip til december - bragt i HedeDanmarks Skovkalender 2022.

Produktion af juletræer er meget mere end blot plantning og fældning. Dyrkeren er forbi hvert enkelt træ cirka 40 gange, før træet har den ønskede størrelse og kan høstes. Juletræsproduktion skal faktisk sammenlignes med markafgrøder og ikke forveksles med skovdrift. 

HD 2412 har i samarbejde med juletræsdyrkere udviklet mange specialprodukter til produktion af juletræer og har i dag en lang række af disse i sortimentet. Alle produkter lagres i Viborg og distribueres herfra til resten af Europa. De største markeder er Danmark og Tyskland, men vi er repræsenteret i næsten alle europæiske lande.

Af specialprodukter kan nævnes produkter udviklet til korrektion af grene, så der opnås symmetriske og pæne træer samt forskellige systemer til beskyttelse af de nye topskud for at undgå, at disse bliver skadet eller knækket af fugle. Derudover leverer vi blandt andet etiketter til mærkning af træerne, juletræsnet til at pakke dem ind i ved høst – og paller til at pakke dem på, så de kan fragtes sikkert rundt til salgspladserne.

Et juletræ optager cirka 18 kg CO2 i løbet af sin levetid og bidrager derfor positivt til binding af CO2.

Glædelig jul!

Del denne