Tynding af skoven er en naturlig del af skovplejen

Tip til februar - bragt i HedeDanmarks Skov- og vildtkalender 2016.

Ved tynding af skoven fremmes udviklingen af de bedste træer, ved at de mindre  og dårlige træer fældes og tjener som god indtægtskilde i form af flis, som sælges  til varmeværkerne. Efter en tynding fremstår skoven flottere end før, og næringen  kommer de bedste og blivende træer til gode. 

Bæredygtighed – i form af dyrkning, oparbejdning og genplantning – indgår som en naturlig del af arbejdet, og HedeDanmark vil derfor let kunne imødekomme eventuelle fremtidige krav fra myndighedernes side. Med elektronisk online håndtering af  oplysninger lige fra flisproduktion til levering hos varmeværkerne er hele processen dokumenteret. 

Tyndingen og flishugningen sker med respekt for terrænet og skovbunden ved bl.a.  at anvende maskiner med bælter eller brede hjul. Som landsdækkende virksomhed med både maskiner og flisafsætning over hele landet kan HedeDanmark tilbyde stor fleksibilitet og samtidig nøjes med at transportere flisen over korte afstande. 

Kontakt os

HedeDanmark har erfarne og professionelle medarbejder ansat i vores skov-afdeling i hele Danmark. Medarbejderne har et stort fagligt kendskab men også et lokalt kendskab i deres nærområde. 

Der er mulighed for at sende en forespørgelse til et uforpligtende tilbud, stille spørgsmål eller andet til en HedeDanmark skovmedarbejder i dit nærområde her.