Bekæmpelse af skægkræ og sølvfisk

Skægkræ kan være til gene, gøre skade i dit hjem og forurene fødevarer. Få et tilbud på effektiv bekæmpelse.

Omkring år 2017 kom den invasive art skægkræ til Danmark. Siden har den vundet indpas i mange hjem, hvor den er til stor gene og kan gøre skade på papir, bøger eller andet, der indeholder cellulose. Den kan også i nogle tilfælde forurene fødevarer.

Skægkræ minder om sølvfisk, der er et lidt mindre, sølvglinsende insekt, som nogle sikkert har stiftet bekendtskab med på badeværelser og lignende steder med høj fugtighed.

Gennem vores skadedyrsbekæmpelse kan I få effektiv og lynhurtig bekæmpelse af skægkræ og sølvfisk. Kontakt os for at få en pris: infoskadedyr@hededanmark.dk

Hurtig udrykning

Skægkræ formerer sig hurtigt, så det kan være en fordel at reagere hurtigt, hvis man gerne vil af med den invasive art. Vi har 30 kontorer rundt omkring i landet, og der vil derfor altid stå en ekspert klar nær din bopæl, som er klar til at rykke ud. Vi kan være hos dig inden for 4 – 24 timer efter, du har kontaktet os.

Grundig bekæmpelse af skægkræ

Vores skadedyrsteknikere er uddannede og forstår skægkræets biologi og adfærdsmønstre. De ved derfor, hvordan man bekæmper skadedyrene rigtigt og forsvarligt.

Hvordan bekæmper vi skægkræ?

Skægkræ bekæmpes mest effektivt med limplader i de rum, hvor de er observeret. Vi bruger en proteinrig mel (Sirismel), som vi udlægger på midten af limpladerne for at tiltrække skægkræ. Bekæmpelsen gentages evt. med en uges mellemrum, indtil problemet er løst. Denne løsning er 100 % giftfri. Derudover giver vi grundig vejledning omkring rengøring og håndtering af fødevare. Vi anvender helst ikke sprøjtemidler til at bekæmpe skægkræ, men det kan blive en nødvendig del af bekæmpelsen for at komme helt i bund ved store sager. Alle de bekæmpelsesmidler, vi benytter, lever op til gældende lovgivning.

Hjælp til forebyggelse af skægkræ

Vi tror på, at forebyggelse slår bekæmpelse. Derfor tilbyder vi også rådgivning og sikring mod fremtidig invasion af skægkræ i dit hjem eller på din arbejdsplads.

Tips og tricks

Et af de gode råd er simple og handler om god hygiejne og grundig rengøring: Ved at holde dit hjem rent er du med til at forebygge problemer med skægkræ og sølvfisk. De små insekter lever nemlig af støv og madrester, så du er med til at fjerne fødegrundlaget med kost og spand. Derudover kan du med rengøring simpelthen fjerne nogle af individerne, så de ikke kan formere sig: Skægkræ er nataktive og gemmer sig i dagtimerne. Det kan være under sofahynden eller i sprækker ved lister og dørkarme. Et godt tip er derfor at støvsuge disse gemmesteder.

Skægkræ eller sølvfisk?

Har du fået nok af generne fra skægkræ eller sølvfisk, så ring til os – vi er hos jer inden for 4 – 24 timer. Med 30 kontorer fordelt over hele landet er vi lokalt forankrede, så der er altid en ekspert tæt på dig, som står klar til at hjælpe dig.

Bekæmpelse af skægkræ

Skægkræ eller sølvfisk

Skægkræet er ligesom sølvfisken et lille insekt, og nogle forveksler de to arter med hinanden. Men der er faktisk rimelig stor forskel på de to små dyr, når man lige får øjnene op for detaljerne:

  • Skægkræets bedste kendetegn er de to tydelige antenner, der peger ud fra hovedet, samt tre lange haletråde med ca. samme længde som kroppen. Sølvfisk har også antenner, men de er meget mindre – og så har den kun én kort haletråd.
  • Skægkræ er større med en kropslængde på omkring 2 cm mod sølvfiskens ca. 1,3 cm. Skægkræ er behåret, hvilket giver den et mere ’loddent’ udtryk til forskel fra sølvfiskens mere glinsende overflade.
  • Skægkræ har en mørkebrun farve, mens sølvfisk er mere lys og sølvgrå.
  • Skægkræ findes i hele boligen, mens sølvfisk typisk findes på badeværelser, i køkkener eller andre steder med høj luftfugtighed.
  • Skægkræ kan kravle op langs vægge – det kan sølvfisk ikke.

Dokumentation

Hos HedeDanmark får I en fuldt transparent proces, når vi bekæmper skægkræ hos jer: Vi dokumenterer vores arbejde digitalt, så du både får et overblik over problemets omfang samt de aktiviteter, vi har udført for at bekæmpe skægkræ og sølvfisk hos jer.

Attraktiv pakkeløsning

HedeDanmark arbejder med tilstødende driftsgrene som grøn service og ejendomspleje for tusindvis af både små og store kunder. Vi kan derfor tilbyde en økonomisk attraktiv kombination af grøn pleje, ejendomsservice samt bekæmpelse af skægkræ og andre skadedyr. Kontakt os for et tilbud.

Kontakt

Ring hvis du har problemer med skægkræ. Du kan også få rådgivning og vejledning om, hvordan du undgår at få skadedyrene ind i dit hjem.
nummer


Hovednummer: 
20 29 22 99

Har du en virksomhed, boligselskab eller lignende? Udfyld formularen og bestil en uforpligtende gennemgang eller få et tilbud på skadedyrssikring.