Flis

HedeDanmark er Danmarks største producent og leverandør af træflis til energi. Kontakt os og få et tilbud – hvis du har træ, du gerne vil afsætte som flis, eller leder efter en samarbejdspartner, der kan garantere dig fast og sikker levering af flis.

Fra frø til træ, fra træ til flis og fra flis til bioenergi. Flis er skovbrugets bidrag til en stabil energiforsyning.

Danmark er blandt de førende lande i anvendelse af træflis til energi. Med 30 års erfaring er HedeDanmark en af de store producenter af skovflis i verden og håndterer årligt mere end 2 millioner rummeter flis. 

Podcast: En verden af træ

Lyt til træ.dk's podcast om, hvordan træ kan hjælpe med at gøre verden bedre. Der bliver blandt andet talt om træproduktion, skov og natur, grøn omstilling og bæredygtighed. 

Andet afsnit handler om træ i fremtidens energiforsyning. Hør professor i energiplanlægning, Henrik Lund, og hans syn på sagen. 

Hør afsnit 2 her

 

Hør afsnit 1 og 2 på hjemmesiden her.

Det skal være ansvarligt – ellers giver det ingen mening – og det betyder:

 • Når der tyndes ud i skoven, vokser resten af træerne til og dækker arealet.
 • Der plantes nye træer, når de gamle fældes.
 • Der tages altid hensyn til naturværdier og kulturminder, når træet høstes.
 • Energien, der bruges til høst og levering, er lav – for dansk flis ca. 3 % af flisens totale energiindhold.
 • Ovenstående hensyn udføres, overvåges og dokumenteres i henhold til internationale standarder og afrapporteres i henhold til kravene fra danske energimyndigheder – læs for læs.
 • Vi tilbyder desuden at sprede asken fra flisen tilbage i skoven, så næringsstofferne udnyttes, hvor de stammer fra – til glæde for skovens vækst og sundhed – kredsløbet er sluttet.
 • I Danmark og resten af Nord- og Østeuropa er tilvæksten i skovene højere end den mængde, der skoves. Det betyder, at der står mere træ i skovene for hvert år, der går.
Illustration

Er du flis-leverandør?

Eller vil du gerne være det? Så kan vi hjælpe dig! Kontakt os – så kommer du i kontakt med en af vores skovfogeder eller driftsledere i dit lokalområde. De hjælper dig med hele processen – fra skovning til flisning og afsætning – eller overtager opgaven fra der, hvor du selv er nået til. Med andre ord tilpasser vi os dine behov.

Flis

Teknologi, korrekt opmåling og dokumentation

Vi nytænker og udvikler løbende metoderne inden for flisens produktionskæde, så du som flisleverandør er sikret adgang til de nyeste teknologiske muligheder. Bliver vi opmærksomme på, at noget af dit træ kan sælges bedre til industri, f.eks. som tømmer, drøfter vi altid denne mulighed med dig. 

Hos HedeDanmark har vi stor fokus på opmåling af din flis. Hvert lastbillæs registreres straks og online, så du altid bliver afregnet nøjagtigt for hele den leverede mængde.

Behovet for dokumentation løser vi sammen med dig på enkel vis i vores SBP-modul. 

Sikker afsætning og betaling

Vi samarbejder med en lang række industrier og varmeværker. Gennem vores stabile samarbejdsrelationer kan du være sikker på altid at kunne få afsat dit træ til flis – uanset hvor i landet, du er. 

HedeDanmark er en meget velkonsolideret virksomhed med en årlig omsætning på 1,8 milliarder kroner, så du er sikret betaling for din flis, når du samarbejder med os. 

Markedsviden

HedeDanmark er førende på flisproduktion og -handel i Danmark. Med mere end 30 års erfaring inden for træflis har vi en stor markedsviden og kontaktnet.

Det kommer dig til gode som leverandør af flis. Vi sikrer dig de bedste priser for flisen, og du kan samtidig drage nytte af, at der bag de lokale skovfogeder sidder nogle fagligt stærke funktioner med stor viden om logistik, produktet og markedet. 

Er du fliskunde?

I HedeDanmark arbejder vi løbende med at udvikle værdikæden fra skov til forbrugssted, så den optimeres til glæde for såvel kunder som leverandører. Vores kunder omfatter:
 
 • Varme- og kraftvarmeværker
 • Virksomheder og landbrug
 • Institutioner og andre større bygningskomplekser uden for fjernvarmenettet 
 • Privatpersoner, som aftager minimum 80 rummeter ad gangen
Flis

Leveringssikkerhed og lokalt samarbejde

Vi ved, at det vigtigste for vores fliskunder er leveringssikkerhed. HedeDanmark forvalter store skovarealer gennem langsigtede forvaltningsaftaler med danske skovejere. Vi har derfor en stor produktion af flis fra disse områder, og det er fundamentet bag den leveringssikkerhed, vi tilbyder vores kunder. Vi supplerer denne egenproduktion med indkøb af andet dansk flis samt import fra vores nærområder.

Handler du med HedeDanmark, får du et tæt samarbejde med den lokale driftsleder, der styrer den daglige levering af flis. Det sikrer dig en fast kontaktperson, der har indgående forståelse for netop den fliskvalitet, du skal bruge, samt leveringsforholdene på den enkelte lokation.

Er din virksomhed omfattet af dokumentationskravet om bæredygtighed, leverer vi relevante data på hver faktura, så det enkelt og effektivt kan samles i jeres årlige bæredygtighedsrapport.

Markeds- og produktviden

Med mere end 30 års erfaring inden for flis får du som kunde hos HedeDanmark adgang til en pulje af fageksperter med både et internationalt netværk, stor markedsviden på flisområdet og kendskab til de enkelte kunders energianlæg. 

Til daglig er du primært i kontakt med vores lokale driftsledere. Men bag de regionale afdelinger ligger der yderligere et stærkt netværk af kompetente fagfolk, der løbende arbejder for at udvikle og optimere hele værdikæden fra produktion til transport og levering af flisen hos dig. En viden og erfaring, som vi gerne stiller til rådighed i forbindelse med projekteringen af nye anlæg.

Sådan genanvender vi flisaske som gødning i skoven

Med HedeDanmarks Flisaskekoncept kan skovejeren føre næringsstofferne fra flis brændt på varmeværkerne tilbage til sin skov.

Udfyld formularen og få en uforpligtende snak om jeres behov. Ved adresse og postnummer bedes du angive oplysninger på det område, hvor opgaven/projektet ønskes udført.